"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Foto copii la scoala (c) eMM.roPentru prima data, elevii revin din vacanta intr-o zi de miercuri. Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), vacanta de iarna, care a inceput miercuri, 22 decembrie, se incheie marti, 4 ianuarie, urmand ca din 5 ianuarie elevii sa revina la cursuri.

Activitatea din scoli este reluata de miercuri, 5 ianuarie. Vor urma ultimele saptamani din primul semestru al anului scolar 2010-2011, care se va incheia in 28 ianuarie. Vacanta intersemestriala va fi in perioada 29 ianuarie – 6 februarie.

Semestrul al doilea va incepe in 7 februarie si se va incheia in 17 iunie 2011. Vacanta de Pasti va incepe sambata, 16 aprilie, si va dura pana inclusiv luni 25 aprilie. Elevii vor reveni la ore marti, 26 aprilie. Tezele nationale se vor sustine in 20 mai.

Anul scolar 2010-2011 are 36 de saptamani, echivalentul a 177 zile lucratoare. In cazul clasei a IX-a, filiera tehnologica, durata cursurilor este de 39 de saptamani, din care 36 vor fi de cursuri si 3 de practica, potrivit planurilor-cadru stabilite. In ceea ce-i priveste pe elevii de clasa a XI-a aflati in anul de completare, durata cursurilor este de 37 de saptamani, echivalentul a 183 de zile. Pentru cei de clasa a XI-a, filiera tehnologica, ruta directa si cei de-a XII-a, ruta progresiva, anul scolar are 37, respectiv 38 de saptamani.

Acest an scolar ar putea fi ultimul cu aceasta structura, daca Ministerul Educatiei va prelungi vacanta de iarna si o va scurta pe cea de vara cu trei saptamani. In acest caz, anul scolar 2011-2012 va suferi modificari semnificative.

Comments on: "REINCEPE SCOALA ! – Elevii maramureseni sunt asteptati la cursuri miercuri, 5 ianuarie" (1)

  1. Am citit ceea ce ai scris in acest post al tau si imi place. Continua tot asa.

Lasă un comentariu

Nor de etichete