"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Zeci de tineri maramureseni renunta la gazda si chirie si se intereseaza de conditiile in care pot face un imprumut pentru achizitionarea unei locuinte prin programul “Prima Casa 4”. Agentii imobiliari spun ca numarul persoanelor care s-au inscris pe listele de asteptare pentru accesarea unui credit a crescut cu aproximativ 20 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Noutatea din acest an consta in faptul ca si persoanele care detin deja un apartament cu doua camere sau o garsoniera vor putea accesa programul. Presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Gratian Ghetea, a precizat, insa, ca abia peste o luna tinerii vor putea sa-si depuna dosarele pentru credite la unitatile bancare.

Foto Imobiliare Chiar daca programul guvernamental Prima Casa 4 inca nu a demarat, zeci de maramureseni s-au inscris deja pe listele agentiilor imobiliare. In acest an, programul va putea fi accesat si de cei care au deja un apartament sau o garsoniera.

“Pro

gramul Prima Casa este accesat de mult mai multi tineri. Este asteptat cu nerabdare. Deja sunt liste de asteptare cu cei care doresc sa acceseze programul Prima Casa 4. Cu atat mai mult cu cat vor putea cumpara si cei care au deja o garsoniera sau un apartament cu doua camere”, a precizat Zoia Bozau, presedintele Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari – filiala Baia Mare.

Pentru ca in ultimele luni preturile imobilelor au stagnat, agentii imobiliari spun ca solicitarile pentru acest program au crescut cu aproape 20% fata de anul trecut.

“Fata de anul trecut au crescut cererile cu 10-20%, dar cel mai rau lucru este ca o data cu cererile cresc si preturile imobilelor”, a adaugat Zoia Bozau.

La sfarsitul lunii martie, guvernul a adoptat ordonanta prin care statul va plati jumatate din garantiile creditelor pentru cumpararea locuintelo

r prin programul “Prima Casa”, cealalta jumatate fiind asigurata de banci. Garantii guvernamentale vor putea accesa si persoanele care detin o locuinta cu o suprafata de pana in 50 de metri patrati.

Premierul Emil Boc a declarat ca programul va demara abia dupa ce normele sale metodologice adoptate de Guvern in 20 aprilie vor fi publicate in Monitorul Oficial.

Reclame

Comments on: "Tinerii maramureseni care au deja un apartament sau o garsoniera pot accesa programul Prima Casa 4" (1)

  1. Chiar daca programul guvernamental Prima Casa 4 inca nu a demarat, zeci de maramureseni s-au inscris deja pe listele agentiilor imobiliare. In acest an, programul va putea fi accesat si de cei care au deja un apartament sau o garsoniera.“Programul Prima Casa este accesat de mult mai multi tineri. Este asteptat cu nerabdare. Deja sunt liste de asteptare cu cei care doresc sa acceseze programul Prima Casa 4. Cu atat mai mult cu cat vor putea cumpara si cei care au deja o garsoniera sau un apartament cu doua camere”, a precizat Zoia Bozau, presedintele Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari – filiala Baia Mare.
    +1

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: