"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Amenintarea nucleara este maxima. Pestii oceanici din jurul centralei de la Fukushima sunt iradiati si exista posibilitatea aparitiei unor specii mutante, monstruoase, din cauza nivelurilor prea mari de izotopi radioactivi

Pesti mutanti, radiactivi

In acest moment, pescuitul este interzis in apele de pe coasta estica a Japoniei.

Pentru a vedea care este situatia, specialistii au prins un peste, vineri, la jumatatea distantei dintre Fukushima si Tokyo. Rezultatul analizelor: continea niveluri extrem de periculoase de iod radioactiv, precum si foarte mult cesiu.

Ton oceanic

Amenintarea nucleara este maxima. Pestii oceanici din jurul centralei de la Fukushima sunt iradiati si exista posibilitatea aparitiei unor specii mutante, monstruoase, din cauza nivelurilor prea mari de izotopi radioactivi.

Japonezii au anuntat de asemenea si o contaminare oceanica fara precedent. In apele Pacificului exista un nivel de iod 131, radioactiv, care depaseste de 7,5 milioane de ori limita permisa de lege, potrivit Japan Times. Marti s-au facut noi masuratori si nivelul era inca de 5 milioane de ori depasit.

Contaminarea oceanica va deveni din ce in ce mai grava, mai ales ca se fac deversari in mod constant. Cei de la compania TEPCO, administratorul centralei Fukushima, au explicat ca nu au ce sa faca si ca trebuie sa dea drumul la 11.500 de tone de apa radioactiva in ocean. Acest fapt poate avea efecte catastrofale asupra florei si mai ales asupra faunei oceanice, pentru ca apa devine toxica si tot ce misca in ea va fi contaminat iremediabil. 

Economic vorbind, situatia din Japonia este in acest moment ca cea din Golful Mexic, unde o conducta de petrol s-a spart si a creat o catastrofa ecologica – cea mai mare din istoria SUA. In acel moment pescuitul a fost interzis.

Iata harta radiaoctivitatii in functie de efectele ei asupra omului

Harta radiaoctivitatii

Pesti radioactivi au fost depistati mereu in zonele cu istoric de contaminare. De exemplu, anul trecut in SUA, specialistii anuntau ca exista poluare intr-un rau din Connecticut. Pescarii au gasit monstri de peste 100 de kilograme, infectati cu strontiu 90 – un izotop radiaoctiv provenit de la o scurgere a unei centrale nucreale din zona.

Tragicul accident de la Cernobil a avut efecte pe termen lung asupra faunei piscicole din raurile care strabat zona.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: