"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Guvernul a decis ca garantia statului la creditele contractate prin programul „Prima Casa” sa fie redusa la jumatate, iar in program sa fie incluse si persoanele care detin deja o casa in suprafata maxima de 50 metri patrati, bancile avand la dispozitie trei luni pentru a stabili daca accepta noile conditii, scrie Mediafax.

 	Poti lua credit prin Prima Casa si daca ai o locuinta de maximum 50 de metri patrati

Modificarea programului „Prima Casa” a fost decisa in sedinta de miercuri a Guvernului, a anuntat premierul Emil Boc.
El a precizat ca nu vor fi modificate plafoanele privind avansul perceput la contractarea creditului, dobanda imprumutului si cuantumul garantiei.
 
„Bancile au la dispozitie trei luni pentru a participa la acest program, iar regula va fi «primul venit, primul servit». Intre banci va fi posibil transferul protofoliului de garantii”, a spus Boc.
 
Executivul a decis totodata ca si persoane care in prezent detin o casa in suprafata utila maxima de 50 metri patrati si care doresc un confort sporit sa poata accesa credite prin acest program pentru cumpararea unei noi locuinte.
Surse oficiale au declarat ca a fost eliminat criteriul limitei de varsta, astfel incat programul „Prima Casa” sa poata fi accesat si de alte persoane decat tinerii in varsta de pana la 35 ani.
 
Guvernul a anuntat, saptamana trecuta, ca discuta cu bancile varianta reducerii la jumatate a garantiei statului la creditele alocate pana in prezent prin programul „Prima Casa”, astfel incat suma de 750 milioane euro, reprezentand jumatate din garantiile emise, sa poata fi folosita in continuare pentru acordarea de noi imprumuturi.
 
Programul guvernamental Prima Casa a fost lansat in vara anului 2009, iar statul a garantat creditele destinate cumpararii unei locuinte de maxim 60.000 euro si, incepand din 2010, in limita a 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute si de cate 75.000 euro pentru case noi cumparate de persoane organizate in asociatii.
 
Creditele acordate prin programul Prima Casa au o rata a dobanzii egala cu EURIBOR (rata solicitata intre principalele banci din zona euro la depozitele pe piata interbancara) la trei luni plus o marja fixa de maxim 4% pe an, la credite in euro, respectiv ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale.
 
Marja include si nivelul total al comisioanelor percepute de finantator.
sursa:incont.ro
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: