"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

In noaptea de sambata, 26 martie, spre duminica, 27 martie, Romania va trece la ora de vara. Astfel, ora 3,00 va deveni ora 4,00. Spre deosebire de alti ani, trenurile de calatori vor fi afectate de trecerea la ora de vara. Potrivit CFR, 86 de trenuri aflate in circulatie duminica, 27 martie, vor fi in aceasta situatie, inclusiv unul care pleaca din Gara Baia Mare spre Nyiregyhaza, Ungaria.

Foto: Tren - Gara Baia Mare (C) eMaramures.ro“Din fericire, ora se da in fata, ca atare trenurile care pleaca inainte de ora 3 nu vor avea intarziere, ele pornind dupa ora de iarna, in vreme ce acelea programate sa paraseasca gara dupa ora 4 vor circula dupa ora de vara. Singurele probleme vor fi pentru cei care isi vor lua bilet pentru cursa Baia Mare-Satu Mare-Nyiregyhaza. Cursa, programata pentru ora 3,48, va pleca la ora 4,00, cu o intarziere de 12 minute”, a spus Eugen Farcasan, seful Garii Baia Mare.

Trenurile de calatori aflate in circulatie intre 03.01 si 04.00 (ora iarna) vor circula cu intarziere de circa o ora. Pentru aceste trenuri se vor stabili masuri suplimentare pentru reducerea in parcurs a acestor intarzieri, au anuntat reprezentantii CFR Calatori.

Prin introducerea orei de vara s-a urmarit sa se beneficieze cat mai mult de lumina naturala a Soarelui si sa se reduca folosirea luminii artificiale. Din 1997, se trece la ora de vara in ultima duminica a lunii martie (dupa 22 martie).

In Romania, in ora de vara diferenta orara fata de GMT este de 3 ore. In restul anului, diferenta orara fata de ora meridianului Greenwich este de 2 ore. 

Foto: Tren – Gara Baia Mare

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Nor etichete

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: