"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Interiorul Pamantului fierbe. Iar acest lucru risca sa se transforme intr-o adevarata catastrofa naturala pentru un oras din Congo, care risca sa fie ras de pe fata pamantului daca vulcanul Nyiragongo ar erupe.

Vulcanul Nyiragongo

 Potrivit geologilor este doar o chestiune de timp, pana cand o catastrofa asemanatoare celei din Pompei sa se repete in Congo. Peste un milion de oameni traiesc cu frica in san din cauza vulcanului  Nyiragongo.

Vulcanul Nyiragongo

Nyiragongo este un vulcan cu o inaltime de aproape 3.500 de metri care domina regiunea din estul Republicii Democrate Congo, dar care cu toate ca este unul dintre cei mai activi vulcani de pe Terra, este si unul dintre cei mai putini studiati, stiindu-se foarte putine lucruri despre trecutul sau.

La baza muntelui se raspandeste orasul Goma, care creste pe zi ce trece, deoarece satenii din imprejurimi cauta sa se adaposteasca fata de rebeli si fortele guvernamentale. Potrivit estimarilor, aproximativ un milion de oameni locuiesc in oras.

De doua ori in ultimii ani, vulcanul a erupt, trimitand semnala ca nu mai are rabdare, pregatindu-i astfel pe oameni. In 1977, vulcanul a aruncat in aer lava care s-a pravalit de pe munte cu o viteza de peste 60 de kilometri/h. Sute de oameni si-au pierdut atunci viata, chiar daca suvoiul de lava s-a intarit, inainte de a ajunge in zona principala a orasului.

Potrivit vulcanologilor, „Goma este cel mai periculos oras de pe planeta„.

sursa:National Geographic:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: