"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Aceasta teorie este lansata de un cercetator de la NASA, care a reusit sa demonstreze ca timpul si spatiul nu au „luat fiinta” odata cu Big Bangul, ci universul este ciclic, luand astfel nastere denumirea de „cosmolofie ciclica”.

Univers paralel

Conceptul cheie din teoria lui Roger Penrose este acela ca in viitorul apropiat, universul va redeveni ceea ce a fost in moment Big Bangului. Penrose declara ca forma si geometria universului vor fi foarte „fine” in contrast cu forma crestata pe care o are acum.

Continuitatea formelor pe care si-o mentine va permite tranzitia de la sfarsitul acestei eternitati, cand universul se va mari exponential, pana la inceputul viitorului univers, atunci cand va deveni infinit mai mic si va exploda in ceea ce Penrose numeste viitorul Big Bang.

Entropia acestui stadiu de tranzitie va fi extrem de inceata din cauza gaurilor negre care distrug toata informatia pe care o inghit, ele se evapora atunci cand universul se mareste, iar astfel se inlatura entropia din univers.

Univers paralel

Baza teoriei lui Penrose se bazeaza pe fundamentul campului electromagnetic, acea radiatie despre care se crede ca a fost creata atunci cand universul avea „varsta” de 300.000 de ani si care poate spune care erau conditiile de la acea perioada.

Campul electromagnetic al Pamantului (CMB) este ramasita de la Big Bang. Aceasta radiatie pattrunde universul si  – daca ar putea fi vazuta – ar fi asemenea unei straluciri pe toata suprafata cerului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: