"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Arheologii au descoperit „continentul disparut”. Cercetatorii sustin ca au gasit ruinele orasului, undeva in sudul Spaniei. Descoperirea este remarcabila, cred oamenii de stiinta, care nu confirma inca 100% daca este vorba, sau nu, despre Atlantida.

Atlantida

Dupa doi ani de explorari asidue, un oras-cetate, de forma multi-inelara, construit si disparut in urma cu mii de ani a fost descoperit. Arheologii care l-au gasit baga mana in foc ca este vorba despre Atlantida – insula disparuta.

Aceasta este puterea tsunami,” spune seful cercetatorilor Richard Freund, citat de Reuters.

Este atat de greu sa intelegem cum poate un val seismic sa stearga de pe suprafata planetei 100 de kilometri de uscat. Despre asta vorbim aici – exact asta s-a intamplat,” spune Freund, profesor la Universitatea Hartford, din Connecticut, care conduce o echipa internationala aflata in cautarea adevaratului sit al Atlantidei.

Ca sa rezolve misterul antic, echipa a folosit fotografia din satelit. Asa au gasit ceea ce parea a fi un oras scufundat, undeva in nordul orasului spaniol Cadiz. Acolo, ingropat in vastele mlastini din Parcul National Dona Ana, ei cred ca au localizat Alantida.

Atlantida

Descoperirea lui Freund vine dupa ce in centrul Spaniei s-au gasit o serie de orase „memoriale”, extrem de ciudate, construite dupa imaginea Atlantidei de catre refugiatii care au reusit sa se salveze dupa dezastrul provocat, se crede, de un tsunami, care ar fi inundat insula.

Descoperirea remarcabila a fost subiectul unui documentar, Gasirea Atlantidei, difuzat duminica pe National Geografic Special, in SUA si Marea Britanie.

Am gasit ceva pe care nimeni altcineva nu l-a vazut vreodata, iar asta ne da incredere, asta face ca lucrurile sa aiba sens,” a spus Freund.

Platon si legendele care inconjoara Atlantida

Filosoful grec Platon a fost primul care a povestit despre continentul misterios al Atlantidei. In doua dialoguri ale sale el povesteste urmatoarele: Atlantida era o insula mult mai mare decat Asia si Libia luate la un loc si s-ar afla dincolo de coloanele lui Hercule (probabil stramtoarea Gibraltar).

Cu sase milenii inainte de Solon (640-558 i.Hr), Atlantida era un regat puternic cu o civilizatie evoluata si o politica ideala. Din cauza decaderii si a dorintei de a cuceri, atlantii au starnit mania zeilor si Atlantida a fost scufundata sub ape. Platon spunea ca auzise povestea de la Critias, care o auzise la randul lui de la bunicul lui.

O alta poveste spune ca Atlantida s-a format ca civilizatie cu peste 22.000 de ani in urma. A fost o civilizatie foarte bogata, alcatuita din oameni care aveau puteri magice, pe care le foloseau ca sa faca atat lucruri bune, cat si rele.

Tsunami in regiune au fost raportate in documentele istorice de secole, spun istoricii. Unul dintre cele mai mari a fost cat un bloc de 10 etaje si a devastat Lisabona in noiembrie 1755.

Dezbaterile despre existenta Atlantidei dureaza, pe de alta parte, de sute de ani.

Vezi VIDEO MAI JOS

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: