"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Foto: azil de batrani (C) CorbisGuvernul a stabilit o lista de 67 spitale care trebuie transformate in camine pentru batrani, sub sanctiunea sistarii finantarii, primarii in subordinea carora functioneaza aceste unitati fiind obligati sa se inscrie in program pana la sfarsitul lunii martie. Pe lista votata de membrii executivului figureaza Spitalul de Boli Cronice Baia Sprie si Centrul de Sanatate Somcuta Mare, ambele unitati medicale fiind incluse in programul denumit „Dezvoltarea retelei de camine pentru persoane varstnice”, care va fi finantat din fonduri puse la dispozitia Ministerului Muncii. Autoritatile din Maramures au propus la minister ca spitalul din Baia Sprie sa fie transformat in centru pentru tratamentul persoanelor dependente de droguri.

Fondurile pentru finantarea unitatilor vor fi alocate autoritatilor locale incepand cu 1 aprilie. Pana la sfarsitul acestei luni, reprezentantii administratiilor publice trebuie sa se inscrie in program, iar ulterior datei de 1 aprilie, vor putea primi, pe baza documentatiei, finantare de la inceputul lunii urmatoare incheierii contractului care se va semna cu Ministerul Muncii. Metodologia de evaluare, aprobare si aprobare a finantarii se va adopta prin ordinul ministrului Muncii, in urmatoarele 10 zile.

Potrivit datelor oficiale, in prezent sunt 130 de camine pentru persoane varstnice, unele sustinute de autoritati locale, altele de ONG-uri sau societati private, in cadrul carora sunt 7.154 de locuri. Alte 4.180 de persoane sunt pe listele de asteptare.

Ministrul Sanatatii, Cseke Atilla, a anuntat ca personalul medical din spitalele inchise va fi preluat in cadrul caminelor pentru varstnici sau pe posturile vacante din sistemul sanitar. 

Foto: azil de batrani (C) Corbis

sursa:emm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Nor etichete

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri au apreciat asta: