"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Ministrul Educaţiei le-a spus în glumă elevilor Colegiului „Gh. Lazăr” din Bucureşti că nu trebuie să-l considere un spcialist, întrucât conform presei nu a parcurs decât 11 clase
Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu îi îndeamnă pe elevi să verifice prin Google dacă are sau nu mai mult de unsprezece clase. Vechea problemă a neechivalării studiilor pe care le-a urmat în afara ţării încă îl mai urmăreşte pe şeful învăţământului.

Catalogat de către câţiva elevi ai Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti drept un specialist în chimie, Funeriu le-a atras imediat atenţia că nu este cazul, muştruluindu-i, în glumă.

„Presa ştiţi bine că spune că am unsprezece clase, aşa că nu e bine să spuneţi că sunt specialist”, le-a răspuns ministrul, citat de Agerpres, încercând să sublinieze totodată şi avantajele pe care le oferă internetul: „Dacă veţi căuta pe google, veţi vedea că eu nu am unsprezece clase”.

Dialogul ministrului Educaţiei cu elevii bucureşteni a avut loc în cadrul unei conferinţe pe tema utilizării tehnologiei informaţiei, iar lecţia pe care Funeriu le-a prezentat-o şcolarilor a avut ca principal subiect combaterea plagiatului. „Ar fi extrem de grav să ne transformăm într-o societate copy-paste şi sunt convins că toţi dintre dvs cunoaşteţi site-uri unde găsiţi lucrări de-a gata. Ei bine, una dintre acţiunile foarte decise ale ministerului va fi, pe de-o parte, încurajarea noilor metode de învăţare, dar în acelaşi timp, pe ieşirea din această mentalitate copy-paste”, a susţinut ministrul, pledând şi pentru înfiinţarea bibliotecilor şcolare virtuale.

Ministrul a participat, joi, la conferinţa internaţională intitulată: „Tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor – Instrumente colaborative pentru educaţia secolului XXI”, eveniment organizat de CISCO Romania, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: