"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

PrezervativePersoanele fara venituri, studentii sau elevii care solicita prezervative sau tablete contraceptive la Centrul de Planificare Familiala Baia Mare sunt rugati… sa revina in alta zi. Asta pentru ca stocul contraceptivelor gratuite a fost epuizat inca in urma cu patru luni, iar prezervative nu se mai gasesc de aproximativ o luna. Medicii spun ca singurele medicamente care au ramas pe stoc, insa in cantitate foate mica, sunt steriletele si injectiile contraceptive. Baimarencele fara venituri care solicita metodele contraceptive spun ca nu-si permit sa achizitioneze anticonceptionalele, fie ele si la preturi mici. In schimb, oficialii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Maramures asigura ca medicamentele au sosit de la Bucuresti si, la solicitarea medicilor, le vor distribui in perioada urmatoare.

Sapte sterilete si cateva injectii contraceptive, atat mai exista pe stocul Centrului de Planificare Familiala. Medicii spun ca au ramas fara tablete anticonceptionale in urma cu trei-patru luni, iar de patru saptamani nu mai au nici prezervative.

“De aproximativ trei-patru luni nu mai avem tablete anticonceptionale, iar cam de o luna nu mai avem nici prezervative gratuite. Noi am intrebat la Directia de Sanatate Publica Maramures, dar nu stiau daca vor mai primi. Acelasi lucru se intampla si cu steriletele gratuite si in curand se vor termina si injectiile contraceptive”, a spus Diana Bonea, medic ginecolog la Centrul de Planificare Familiala Baia Mare.

Cadrele medicale recomanda persoanelor care nu-si permit sa achizitioneze din farmacii medicamente contraceptive sa si le cumpere de la Planning, unde le gasesc la preturi mult mai mici.

“Avem o gama foarte larga de pilule contraceptive care sunt la preturi mai mici decat in farmacie, adica fara adaos comercial, pretul este apropiat de cel din depozite. Sunt contraceptive de la sase lei-opt lei pana la 40 lei, cele mai nou aparute”, a adaugat medicul ginecolog.

Baimarencele fara venituri se plang, insa, ca nu-si permit sa achizitioneze medicamentele, chiar daca sunt mai ieftine ca in farmacii.

“Nu are numa’ scumpe si nu avem bani. De unde, cu sase copii ? Cele gratuite s-au terminat, ca acuma ii un an si ceva de cand nu mai dau gratuite. Am mai fost de doua-trei ori si o zis ca nu au gratuite. O sa cumparam cand o sa avem bani, daca nu o sa facem copii”, a spus una dintre baimarenele care in ultimii cinci ani a primit gratuit anticonceptionale.

Potrivit oficialilor Directiei de Sanatate Publica Maramures, anticonceptionalele de la Bucuresti au sosit in cursul saptamanii trecute si, la solicitarea medicilor, in perioada urmatoare le vor distribui in cabinetele acestora.

sursa:emm

 

Anunțuri

Comments on: "STOC EPUIZAT – Criza de prezervative si pilule contraceptive gratuite la Planningul din Baia Mare" (2)

  1. o sa va manance bolile venerice si SIDA. si mandrele o sa faca copii ca iepuróaicele

  2. o sa va manance SIDA si bolile venerice , iar femeile vor fi mai ca iepuroaicele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: