"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Picta ingeri, ajuta copii bolnavi, dar s-a sinucis. Este drama lui Ansgar Heilig, artist ce purta numele sfantului ce a crestinat nordul Europei.

injunghiat, cutit

Barbatul se stabilise inca de acum cinci ani in zona Aradului si de atunci ajuta copii cu dizabilitati, practicand cu ei terapia prin pictura. Nimeni nu stie deocamdata de ce si-a luat zilele un om respectat si iubit de toata lumea, care toata viata a facut numai bine.

Colegii artistului l-au cautat astazi acasa, pentru ca lipsise de la o intalnire organizata la fundatia unde lucra.

„Am zis sa mergem sa deschidem usa, si cand am vrut sa deschidem nu am putut ca erau chei pe interior. Era un bec aprins si am sunat la telefon, dar am auzit telefonul sunand inauntru si nimeni nu raspundea. Am incercat sa fortam usa, dar nu am putut, am sunat la 112 si au venit pompierii sa sparga usa”, povestesc ei.

Pompierii l-au gasit pe barbatul de 45 de ani fara viata. Pe unul dintre pereti, o lucrare neterminata infatisa un inger in lupta cu un demon.

Anchetatorii au aflat ca Ansgar Heilig era stabilit in judetul Arad de 5 ani, iar din octombrie ii invata sa picteze pe copiii cu nevoi speciale. Colegii spun ca era un om calm si echilibrat. Avea si pregatire de psiholog. Nu le-a spus nimic despre greutatile care-l chinuiau si care l-au impins sa-si ia viata. Cu sase luni in urma, se despartise de iubita lui si de atunci parea un alt om.

Anchetatorii nu au gasit nici un document asupra victimei, care nu-si lasase datele personale nici la fundatie. Ei vor sa vada daca numele Ansgar Heilig este cel adevarat sau un pseudonim. In limba germana, Ansgar Heilig inseamna Sfantul Ansgar. Este un personaj istoric, supranumit Apostolul Nordului, care a crestinat o mare parte din nordul Europei.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: