"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Cea mai ciudata chemare in service din istoria industriei auto. Japonezii de la Mazda au anuntat ca recheama pentru verificari si reparatii toate masinile Mazda 6 vandute in ultimii 2 ani in SUA, Canada, Mexic si Porto Rico.

Mazda 6 cu paianjen

Rechemarea in service are de a face cu o specie de paianjen care ar fi atrasa de masinile producatorului japonez. Mai exact, arahnidele s-ar cuibari si si-ar face paza in cutia de evaporatie a tuturor modelelor Mazda 6 Sedan fabricate intre 2009 si 2010 si vandute pe continentul american.

Comunicatul celor de la Mazda a starnit pe de o parte uimirea si zambetele tuturor, dar pe de alta parte i-a pus pe ganduri pe proprietarii de masini.

Un anumit tip de paianjen ar putea sa-si teasa o panza in sistemul de ventilatie al masinii, iar asta ar putea provoca o blocare a sistemului „, avertizeaza nota oficiala data de Administratia pentru Siguranta Traficului din SUA, citata de Reuters.

Daca un paianjen isi face panza acolo, ar infunda aerisirea si vaporii de carburant n uar mai iesi din rezervor. Asta ar putea avea efecte foarte grave, putand duce la scurgeri de combustibil si chiar la un risc crescut de incendiu.

In consecinta, 52.000 de autovehicule au fost rechemate in America si alte 15.000 in Canada, Mexic si Porto Rico.

Pana acum au existat 26 de cazuri raportate in care s-a semnalat prezenta unui paianjen in sistemul de ventilatie al masinilor Mazda 6. Toate au fost pe modelul cu motorizare in 4 cilindri, cele V6 fiind neafectate.

Potrivit specialistilor de la Universitatea de Stat din Michigan, ar fi vorba despre paianjenul cu sac galben, cunoscut pentru faptul ca este mai agresiv decat oricare alta specie de arahnide. Muscaturile sale veninoase sunt motivul pentru care foarte multi americani ajung la doctor an de an. 

Paianjen cu sac galben

In service masinile vor fi verificate ca sa nu prezinte fisuri si vor instala in soi de ventilator care sa impiedice depunerile (panzele de paianjen) din sistemul de ventilatie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: