"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Profesorul Joachim Rittsteig, expert in cultura maya, a plecat marti in fruntea unui grup de cercetatori si jurnalisti sa gaseasca in Guatemala comoara pierduta a civilizatiei maya. El crede ca tezaurul s-ar afla ingropat intr-un lac.

Cultura maya

Potrivit publicatiei germane Bild, care sponsorizeaza aceasta expeditie, citata de Fox News, in acest grup se afla doi jurnalisti, un fotograf, un reporter de televiziune si un scafandru profesionist. Acesta din urma va cerceta adancurile lacului Izabal pentru a gasi faimoasa comoara. Se presupune ca acest tezaur ar fi format din opt tone de aur.

Cultura maya

Profesorul Joachim Rittsteig a ajuns la concluzia ca aceasta comoara s-ar afla in lacul Izabal dupa ce a reusit sa descifreze faimosul Codex Dresda, care cuprindea si o informatie referitoare la locul in care s-ar afla aurul. De altfel, omului de stiinta i-au trebuit peste 40 de ani pentru a traduce acest document.

Joachim Rittsteig, profesor emerit la Universitatea din Dresda si autorul a mai multe lucrari despre cultura maya, afirma ca in Codex, la pagina 52, se vorbeste despre „capitala Imperiului Maya, Atlan, care a fost distrusa de un cutremur in data de 30 octombrie 666 i.Hr. In acest oras, ei au pastrat 2.156 de tablite de aur pe care erau scrise legile civilizatiei maya.”

Comoara s-a scufundat, odata cu orasul, in apele lacului Izabal, in estul Guatemalei, insa omul de stiinta sustine ca ar fi gasit locul exact si datorita imaginilor filmate de un radar. Rittsteig a calculat ca „numai aurul de pe aceste tablite ar valora aproximativ 211 milioane de euro„.

Codexul Dresda, scris in anul 1250 i.Hr. de preotii mayasi, este unul dintre cele patru documente foarte importante, referitoare la aceasta cultura. Documentul a fost descoperit in 1739 la un bogatas din Viena, care nu a spus cum a intrat in posesia lui. Codexul a fost gazduit timp de aproape 272 de ani de Biblioteca Saxon State din Germania de Est.
 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: