"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Cativa cercetatori au descoperit in Amazon o specie de fungus (paraziti) care transforma furnicile in „zombie”. Insectele se infecteaza dupa ce intra in contact cu sporii acestui parazit si, in mai putin de o saptamana, intra in starea de „zombie”.

Furnica

In total, au fost descoperite patru specii de fungus care pun stapanire pe mintea furnicilor, in padurile tropicale din Brazilia.

Desi nu este pentru prima data cand se constata ca aceste ciuperci (fungus) afecteaza viata furnicilor, descoperirea celor patru specii de paraziti in aceeasi comunitate accentueaza nivelul ridicat al biodiversitatii din Amazon.

Studiul a fost publicat de publicatia de specialitate PLoS One si preluat de Discovery News.

Furnica

Cercetarile au fost conduse de profesorul David Hughes de la Universitatea din Pennsylvannia, care a ajuns la concluzia ca furnicile sunt infectate dupa ce intra in contact cu sporii acestor fungus.

In mai putin de o saptamana, furnica intra intr-o stare de tip „zombie”. Apoi, acest asa-zis zombie sau creier controlat afecteaza comportamentul gazdei, cauzandu-i moartea intr-o pozitie expusa, de obicei agatata si muscand suprafata frunzei.” – se arata in studiul citat de Discovery.

Apoi, parazitul creste din capul furnicii, aruncand spori in aer, care ajung, apoi, pe furnici si pe diferite suprafete ale mediului inconjurator.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: