"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Un potop alb s-a abatut asupra Maramuresului in ultimele doua zile. A nins toata noaptea trecuta, zapada facand aproape impracticabile mai multe portiuni de drumuri din judet. Neaua de sfarsit de februarie s-a dovedit o sarcina prea grea pentru drumari, care se pare ca au fugit sa se adaposteasca de temperaturile scazute de afara, uitand ca au de curatat soselele. Foarte multi maramureseni au sesizat in aceasta dimineata, 25 februarie, faptul ca arterele rutiere sunt tapetate cu omat, stratul de zapada batatorita de pe unele tronsoane depasind chiar 5 centimetri. Pe DJ 184 Cavnic-Baia Sprie, astazi dimineata, nu s-a vazut niciun utilaj de deszapezire, soseaua fiind alba. Aceeasi situatie a fost reclamata si pe E 58. Nici baimarenilor nu le-a fost mai usor sa circule azi. Pe strazile din cartierele marginase, masinile alunecau precum saniutele din pricina omatului de pe carosabil, iar in centrul urbei, sofatul a devenit o adevarata proba de rabdare. 

Zapada Baia Mare (c) eMM.ro

Cel mai mult a nins, noaptea trecuta, in zona Baia Mare si Cavnic si Valea Viseului. Pe DN1C, in jurul orei 4.00 dimineata, a viscolit, vizibilitatea fiind redusa sub 100 de metri. Sunt doua autovehicule, cu masa mai mare de 3,5 tone (TIR), pe DN 19, in Pasul Huta Certeze ramase pe partea dreapta a carosabilului si care nu se pot deplasa in trafic pentru ca sunt echipate cu cauciuri de vara. Un alt autovehicul este blocat la urcarea pe DN 18 dinspre localitatea Mara, din cauza ca nu are cauciucuri de iarna. 

Zapada Baia Mare (c) eMM.roZapada framantata depusa pe carosabil, cu grosimea cuprinsa intre 1-2 cm, se gaseste pe tronsoane ale DN 1 C si E 58, DN 18, in zona municipiilor Baia Mare si Sighetu Marmatiei. Pe DN 19, DN 18B, DN 18A, DN 17C zapada framantata masoara intre 0-1 cm.

Potrivit Comitetului Judetean pentru Situatii de Unrgenta (CJSU) Maramures, angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit, pe parcursul noptii, preventiv pentru a nu se forma polei cu 26 autoutilaje si au raspandit 158 tone de material antiderapant
Zapada Baia Mare (c) eMM.ro
„Echipaje ale Serviciului Politiei Rutiere Maramures sunt prezente in trafic si monitorizeaza modul de desfasurare a circulatiei rutiere pe drumurile nationale, mai ales cele din pasurile montane. Prefectul Sandu Pocol a dispus, pentru a preveni blocarea DN 18 in Pasul Gutai, instalarea preventiva a doua echipaje ale Serviciul Politiei Rutiere Maramures care verifica daca autovehiculele cu un tonaj mai mare de 3,5 tone sunt echipate cu cauciuri de iarna. Cele doua filtre alep politiei rutiere sunt instalate la urcarea dinspre Baia Sprie in Pasul Gutai, respectuv dinspre Mara.”, a aratat Dan Buca, purtatorul de cuvant al CJSU Maramures

Portiuni cu zapada framantata, care masoara intre 0-1 cm, sunt si pe drumurile nationale.  Pe drumul judetean 185 Leordina-Valea Viseului zapada framantata are grosimea intre 3 si 4 cm. Pe DJ 184 Baia Sprie-Cavnic si DJ 109F Cavnic-Budesti sunt tronosane de drum unde zapada de pe carosabil masoara 5 cm.

„Angajatii societatii care asigura si intretine viabilitatea drumurilor judetene au intervenit cu 30 autoutilaje si au imprastiat 360 tone de material antiderapant. Carosabilul celorlalte sectoare de drumuri judetene este curat, dar umed. Se actioneaza in continuare cu utilaje si material antiderapant in zonele de drumuri judetene pe care este depusa zapada”, a mai spus Dan Buca. 

Raman inchise, pe perioada de iarna, drumul judetean 109 F, pe relatia Cavnic-Strambu Baiut si tronsonul drumului judetean 183, pe relatia Izvoare-legatura cu DN18, in Pasul Gutai. 

Conducatorii auto pot sesiza problemele cu care se confrunta in trafic si pot obtine informatii cu privire la starea de practicabilitate a drumurilor nationale si judetene la Dispeceratul Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare – telefon 0262.211.789, respectiv 0728.181.796, dispeceratul societatii de intretinere a drumurilor judetene. 

Cursa aeriana de pasageri cu destinatia Bucureşti a decolat, in aceasta dimineata, fara intarziere de pe Aeroportul International Baia Mare. Angajatii aeroportului au efectuat lucrari de dezghetare a aparatului de zbor. Vizibilitatea este buna, insa ninge si in zona aeroportului, iar temperatura inregistreaza valoarea de -5 grade Celsius.

sursa:emm

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: