"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Iarna in Maramures (c) eMM.roOficialii Agentiei Nationale de Meteorologie anunta ninsori abundente in intreaga tara atat pe parcursul zilei de azi, 24 februarie, cat si maine, pana in cursul serii. Precipitatiile vor cadea inclusiv in Maramures, iar in zonele montane ele vor fi insemnate din punct de vedere cantitativ.

Potrivit raportarilor facute de catre Institutia Prefectului Maramures, cantitatea maxima de precipitaţii s-a intregistrat la Firiza lac, unde au cazut ,1 l/mp. Stratul de zapada masoara in acest moment nu mai putin de 31 de centimetrila Iezer si Cabana Plesca, in timp ce la Cavnic se apropie de o jumatate de metru.

25 de centimetri sunt si la Luhei, la Ruscova zapada are 21 de centimetri grosime, iar la Moisei este de 15 centimetri. La Firiza sunt 14 centimetri, 13 la Leordina, 12 la Viseu de Sus, Moisei, Bistra si Mara; 11 centimetri la Bicaz si 9 centimetri la Suciu de Jos.

Valorile termice inregistrate in noaptea care a trecut sunt urmatoarele: -7 grade Celsius la Cavnic; -5 grade Celsius la Petrova, Baia Sprie si in Pasul Gutai; -4 grade Celsius la Borsa, Copalnic si Bogdan Voda; -3 grade Celsius in Baia Mare si Leordina; -2 grade Celsius la Viseu de Sus; -1 grad Celsius la Sighetu Marmaţiei, Tamaia si Miresu Mare.

Se prognozeaza ca precipitatiile vor depasi 10-15 l/mp. Vantul va sufla slab, la moderat. Temperaturile vor avea valoarea cuprinsa intre -7 grade Celsius si 2 grade Celsius. Izolat, in zonele joase se va semnala ceaţa.

“Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judeţ au fost usor variabile, influenţate de fenomenele de iarna instalate. Gheaţa la mal este formata pe cursurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Ruscova, Iza, Suciu, Cavnic Firiza, si Mara. Curge zapada ingheţata pe cursului raului Suciu. Pentru urmatoarele 24 de ore, hidrologii prevad in continuare debite si niveluri variabile, influenţate in continuare de fenomenele iernii, insa fara producerea de evenimente deosebite pe principalele cursuri de apa”, a relatat Dan Buca, purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: