"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Zapada in Baia Mare (c) eMM.roDe sambata, 19 februarie, de la ora 2.00 noaptea, si pana a doua zi, la ora 12.00, sunt asteptate ninsori in Maramures, dar si in restul tarii. O avertizare meteo a fost transmisa autoritatilor judetene, care au fost informate ca in acest interval va ninge si se va depune un strat de zapada gros. Mai afectate vor fi Moldova, zona Carpatilor Meridionali si Orientali, dar si regiunile sudice si centrale, unde va ninge mai ales duminica.

Vantul se va intensifica in estul si sud-estul tarii si la munte, viscolind trecator ninsoarea. In sud si sud-est vor fi, la inceput, precipitatii predominant sub forma de ploaie, favorizand formarea de polei.

Prefectul Sandu Pocol a dispus informarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta si pregatirea echipelor de interventie in sprijinul populatiei, daca situatia o va impune. Au fost anuntate cele doua societati care se ocupa de drumurilor nationale si judetene pentru a fi pregatite si efectua actiuni de deszapezire. De asemenea, s-a dispus verificarea stocurilor de material antiaglomerant si antiderapant existent (nisip si sare).

Conducatorii auto pot sesiza problemele cu care se confrunta in trafic si pot obtine informatii cu privire la starea drumurilor nationale si judetene la Dispeceratul Sectiei de Drumuri Nationale Baia Mare – telefon 0262.211.789, respectiv 0728.181.796 – dispeceratul societatii de intretinere a drumurilor judetene.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures, Dan Buca, a declarat ca “vor fi monitorizate conditiile hidrometeorologice si posibilitatea producerii unor situatii de urgenta, datorita fenomenelor meteorologice nefavorabile catre dispeceratele Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures si Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: