"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

„Nu stii pe cineva sa-l angajez?” se intreaba unul pe celalalt, cand se intalnesc, patronii din Sannicolau Mare. Orasul parca e dintr-o alta tara unde n-a fost vreodata criza economica: aici nu e niciun somer!

Marii investitori din zona sunt nevoiti sa aduca muncitori si din judetele invecinate Timisului. Mai nou, nici asa nu se descurca si se gandesc sa caute lucratori peste granite, in Serbia.

Ora 13:30. Zeci de autocare sosesc in parcarile fabricilor din oras. Oamenii se grabesc sa intre la munca. Pe unii dintre ei, patronii i-au adus chiar si de la 70 de kilometri distanta, dupa ce in Sannicolau n-au mai gasit pe nimeni fara slujba.

Chiar si asa, firmele inca mai au nevoie de angajati. Tot orasul e impanzit cu oferte, insa muncitorii sunt greu de gasit, chiar si la salarii cu mult peste medie.

O solutie ar fi forta de munca din tarile vecine, dar pentru asta autoritatile trebuie sa deschida un punct de trecere a frontierei in apropiere.

„De aproape 2 ani de zile avem intalniri cu cei din Serbia pentru a deschide vama de la Valcani si astfel sa avem posibilitatea sa aducem muncitori din Serbia. Acolo muncitorii sunt compatibili cu salariile si au interes sa vina”, spune primarul orasului.

In acest moment in Sannicolau Mare sunt aproape 300 de slujbe disponibile. Vor fi si mai multe in urmatoarele luni, cand o firma din Austria isi va incepe activitatea in Timis.

Reclame

Comments on: "Incredibil, dar adevarat: in Sannicolau Mare somajul e ZERO" (1)

  1. carpen marilena said:

    daca se plateste asa de bine cum s-a spus la stiri 1500 E e supr!!! vrem si noi de munca ,suntem din bucuresti dar venim acolo cu familia ia modul cel mai seros,aici nu avem locuri de munca si e foarte greu.daca este adevarat ce s-a spus datine email sau sunati 0761601132.rugam seriozitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: