"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Sine (c) eMM.roVezi VIDEO
Ramasi fara „materie prima”, hotii de fier vechi au inceput sa fure sinele de cale ferata de pe liniile pe care circula zilnic trenuri din si spre Baia Mare. Reprezentantii Regionalei de Cale Ferata Cluj spun ca oricand se pot intampla tragedii din cauza furturilor si arata cu degetul catre administratorii firmelor care preiau fier vechi, pentru ca ei sunt cei care cumpara orice fel de metale fara a respecta legea.

Numarul furturilor de sina de cale ferata a crescut foarte mult in ultima perioada, iar reprezentantii Regionalei de Cale Ferata Cluj spun ca problemele cele mai mari le intampina in zona orasului Baia Mare, acolo unde, tiganii au inceput sa lase caile ferate curente fara sina. Numai in ultima perioada au fost inregistrate in municipiu 13 furturi de sina de cale ferata.

„Avem surpriza ca, in ultimele doua-trei saptamani, avem furturi de pe podurile de cale ferata de sina din linia curenta. Inchipuiti-va situatia in care vine un tren cu 80 de km pe ora in momentul in care contrasina este intoarsa sau taiata sau lasata pe linie…”, a spus Stefan Bora, seful Politiei de Transporturi Feroviare Maramures.

Cele mai recente doua furturi de sina de cale ferata au avut loc la garile Baia Mare Nord si Baia Mare Sud, care deservesc strict transportul de marfuri, valoarea prejudiciului fiind de circa 45.000 lei. Din cauza furturilor repetate, conducerea CFR a luat decizia de a desfiinta Gara Baia Mare Sud, costurile de intretinere fiind prea mari.

Responsabilii CFR au mai aratat ca, potrivit legii, firmele care colecteaza deseuri feroase si neferoase ar trebui sa preia datele de identificare ale persoanelor care vand fier vechi si sa le ceara sa declare provenienta deseurilor. Insa multi dintre administratorii de firme de colectare nu fac acest lucru.

„Daca vom stabili implicarea dumneavoastra prin necompletarea unor date cu privire la persoanele de la care colectati, va vom acuza de complicitate la comiterea infractiunii de furt. Nu cred ca va convine niciunuia dintre dumneavoastra sa raspundeti penal pentru cativa leuti care ii castigati in plus”, le-a atras atentia Dorin Coste, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Maramures, administratorilor firmelor de colectare a fierului vechi.. 

De cealalta parte, administratorii firmelor care preiau deseuri metalice spun ca nu pot sa isi alunge clientii, insa sunt de acord ca preluarea fierului vechi trebuie facuta respectand legea.

„Toti cati suntem aici, toti suntem concurenti. Daca eu nu preiau de la un om, se duce la celalalt si nu mai vin la mine. Problema este ca trebuie sa se faca documente pentru ca politia sa poata sa ii identifice mai usor. Noi nu putem sa ne inlaturam clientii, cum or fi ei”, a spus Ioan Moldovan, administratorul unei firme care preia deseuri metalice.

Unul dintre cele mai notorii furturi din ultima perioada a fost cel in care mai multi indivizi au sustras firele din sistemul de comunicatie dintre turnurile de control ale aeroporturilor din Baia Mare si Satu Mare pe o lungime de cativa kilometri.

 

sursa:emm

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: