"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Autoritatile au promis FMI sa taie drastic ajutoarele pentru incalzire, numarul de medicamente gratuite, paturile din spitale, dar sa majoreze in schimb tarifele CFR, RATB si Metrorex. Toate acestea, in urmatorii doi ani.

In scrisoarea de intentie obtinuta de agentia de presa Mediafax, Guvernul Romaniei se angajeaza in fata Fondului Monetar International, ca pana in 2013 sa ia mai multe masuri care ii vor afecta pe toti romanii.

Transportul in comun se scumpeste

Ca sa-si acopere mai bine costurile Compania de Cai Ferate va avea dezlegare de la Palatul Victoria sa scumpeasca biletele de tren. Nu se stie inca ce cuantum are majorarea dar CFR Calatori a a urcat costul biletelor cu 8%, in septembrie anul trecut.

CFR, bilete de tren, tren, calatori, pasageri

In privinta RATB si Metrorex, guvernul a promis FMI ca va modifica legile astfel incat aceste regii de transport sa majoreze tarifele cu mai mult decat rata inflatiei, pentru ca aceste companii sa isi poata acoperi cheltuielile curente din venituri.

Potrivit scrisorii de intentie, va fi modificata pana la sfarsitul lunii iulie si legislatia privind ajutoarele de incalzire, in asa fel incat acestea „sa fie directionate catre cei mai vulnerabili membri ai societatii, generand in acelasi timp economii semnificative la buget„, prevede documentul.

Facturile la intretinere cresc

Numarul celor care vor primi subventie de la stat se va reduce drastic, in conditiile in care pretul gigacaloriei nu va mai fi subventionat ca pana acum.

Familiile care primesc in prezent ajutoare de incalzire risca sa piarda pana la 486 de lei lunar. Vorbim despre cei care se incalzesc cu gaze naturale.

Pentru romanii care primesc energie termica in sistem centralizat, factura pe timp de iarna ar putea creste cu 10 pana la 100%.

In plus, anul acesta Ministerul Sanatatii va reduce cu 5.700 numarul de paturi din spitale, de la135.200, la 129.500.

Spital romanesc, pacienti

Deja reforma anuntata saptamana trecuta arata ca numarul paturilor scade cu 4.800 prin desfiintarea a 71 de spitale si transformarea lor in camine pentru batrani si prin comasarea altor 111 unitati.

Lista de medicamente compensate si gratuite stabilita acum doi ani, va fi refacuta. Executivul se angajeaza sa reduca numarul acestor medicamente si sa includa mai ales medicamente ieftine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: