"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Scaune rupte, mizerie si frig. De acest regim au parte baimarenii nevoiti sa circule cu mijloacele de transport in comun in Baia Mare. In prezent, jumatate din autobuzele detinute de societatea Urbis sunt non Euro, adica nu respecta normele de poluare in vigoare. Vechi de zeci de ani, acestea ar fi trebuit de multa vreme sa fie scoase din uz. Conducerea Urbis a solicitat 20 de autobuze performante, insa tinand cont de bugetul de criza, sansele de a obtine fonduri sunt destul de mici.


O calatorie cu autobuzul poate fi o adevarata aventura in Baia Mare. Directorul Urbis recunoaste ca, din totalul de 65 de mijloace de transport in comun, doar 34 au norma de poluare Euro 2.“31 de masini sunt non Euro. Urmeaza ca, in cursul acestui an sau in anii urmatori, sa trebuiasca sa le inlocuim. Speram la investitii, inca nu e nimic concretizat. Speram ca zilele acestea sa se hotarasca. Am facut un calcul. Am avea nevoie de 20 de autobuze cu norma de poluare Euro 5 sau superioara”, a declarat pentru eMaramures.ro Puiu Daniel, directorul societatii Urbis.

Calatorii se plang ca platesc tarife exagerat de mari pentru conditii de transport inumane. Pe langa faptul ca trebuie sa indure temperaturi extreme (in functie de anotimp), oamenii sunt nevoiti sa se aseze pe scaune murdare, rupte si, de cele mai multe ori sa suporte disconfortul creat de aurolaci ori teribilisti.

“E mizerie. Toata lumea mananca samanta, bomboane, arunca hartii pe jos. Iarna e rece”, a spus Mircea Crisan.

“Uitati-va la scaune, cum sunt… Ar trebui innoite, dar e nevoie si de banuti sa fie reinnoite”, a adaugat Simona Marc.

“Nu-s bune. Sunt autobuze care trebuie inlocuite. Asta e mizerabil, bine ca biletele-s scumpe. Eu nu circul atat de mult, ca am si masina, dar si cat circul, nu-mi place. Sunt unele in care e chiar mai frig decat afara, ca se face curent”, a spus Nelu Tecla.

In aceste zile, reprezentantii administratiei publice locale lucreaza la bugetul pentru 2011. Astfel, responsabilii Urbis vor afla in scurt timp daca, in Baia Mare innoirea parcului auto si, implicit, imbunatatirea calitatii transportului in comun are sanse de reusita.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: