"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Elice avionAnul acesta este luata in calcul o investitie cu totul speciala in Maramures. Sefii de la judet au discutat cu reprezentantii Primariei Baia Mare si au ajuns la concluzia ca ar fi foarte util sa cumpere un avion de mici dimensiuni care sa ramana la dispozitia autoritatilor locale. Inedita investitie ar urma sa coste intre 80.000 si 100.000 de euro, dupa primele calcule facute la Consiliul Judetean.

Mircea Man, presedintele administratiei maramuresene, a precizat ca a avut deja o serie de discutii pe aceasta tema cu noul viceprimar baimarean Dumitru Matei.

“Matei a propus sa fie achizitionat un elicopter in colaborare cu primaria, insa am facut niste calcule si am ajuns la concluzia ca un avion usor ar fi mult mai util. Acesta ar putea fi folosit pentru urgentele sanitare care apar in judet. Sa putem transporta maramuresenii la Bucuresti sau unde e nevoie”, a explicat el.

Autoritatile sunt decise sa puna proiectul pe hartie si sa aloce finantare pentru aceasta investitie. Se ia insa in calcul si varianta ca aparatul de zbor sa fie achizitionat in colaborare cu autoritatile din Satu Mare si Salaj, pentru a putea deservi si urgentele de acolo.

“Avionul va ramane al Maramuresului, dar va putea fi folosit si de celelalte judete. Asa ne-am gandit intr-o prima faza”, a argumentat Man, subliniind ca suma de 100.000 de lei i se pare rezonabila avand in vedere utilitatea unei asemenea investitii.

Dumitru Matei a confirmat, recent,  ca unul dintre primele proiecte pe care le are in minte ca proaspat viceprimar este cel de a sprijini dezvoltarea Aeroportului International Baia Mare. In acest sens, el vrea sa propuna Consiliului Local Baia Mare un parteneriat cu Consiliul Judetean, institutie in subordinea careia functioneaza pista si punctul de lucru din Tautii Magheraus.

Pentru Aeroportul International Baia Mare, Consiliul Judetean a achizitionat, in decembrie 2008, si un autoturism de lux, mai exact un Audi A6 Allroad pe care, intr-un final, a ajuns sa il foloseasca in deplasari nimeni altul decat presedintele Consiliului Judetean.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: