"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

O parte dintre angajatii Spitalului Caritas din Capitala protesteaza, luni dimineata, in curtea unitatii sanitare, nemultumiti de anuntul facut de ministrul sanatatii privind transformarea spitalului in camin de batrani.

Medici

Spitalul Caritas a fost pus pe lista unitatilor care se vor desfiinta. Acesta este singurul spital din Bucuresti pe care Ministerul Sanatatii a decis sa-l transforme in camin pentru batrani, in cadrul reformei propuse saptamana trecuta.

Spitalul Caritas devine istorie

Inaugurat la 23 iunie 1933 cu denumirea de Asezamantul de Binefacere “Spitalul Caritas si Noua Maternitate”, unitatea sanitara  va deveni, in urmatorii 3 ani, centru de ingrijire pentru batrani.

Ramane in istoria medicinei romanesti ca un centru important de invatamant universitar si postuniversitar, de cercetare stiintifica si ingrijire a bolnavilor de inima.

Medicul Bogdan Jansen, managerul Spitalului Caritas a declarat pentru stirileprotv.ro ca „nu stim care-i strategia, nu stim ce au in cap (n.r: autoritatile care au propus transformarea a 71 de spitale in camine de batrani). E greu de spus <>. Sigur, Caritas trebuie inchis pentru ca in 2015 expira contractul de inchiriere si trebuie retrocedat, insa transformarea lui intr-un centru de-asta, gen camin pentru varstnici, nu stiu daca e cea mai fericita alegere. Dar sigur, cu bani si cu putina fantezie se poate transforma.

Un centru de ingrijire pentru batrani are nevoie cel mult de un internist, care sa-i asiste permanent, de un dietetician, de asistente, infirmiere…

De 6 ani de zile spitalul nu are niciun fel de datorii, avem tot ce ne trebuie, avem adresabilitate. Singurul criteriu la care pot sa ma gandesc a fost cel al „disponibilizarii mortului” – adica oricum in 2015 Caritas trebuia desfiintat, asa ca l-au bifat pe lista si gata.

Aceasta reforma este facuta de neprofesionisti, cel putin asa se vede din interiorul sistemului de sanatate„, a incheiat medicul Bogsan Jansen.

Pe langa Caritas, alte 70 de spitale vor avea aceeasi soarta, in toata tara. In plus, alte 111 unitati vor fi comasate.

Harta spitalelor desfiintate sau comasate

LISTA SPITALELOR PROPUSE PENTRU DESFIINTARE

Conform proiectului Ministerului Sanatatii, dintre cele 435 de unitati sanitare cu paturi care exista in prezent, atat in reteaua proprie, cat si in administrarea autoritatilor locale, peste 40% dintre ele sunt propuse sa fie desfiintate si reorganizate in sectii exterioare.

LISTA SPITALELOR PROPUSE PENTRU COMASARE

In cazul celor 71 de unitati sanitare care vor fi reprofilate, cei 794 de medici si 2.532 asistenti medicali vor fi repartizati, dupa caz, in unitatile sanitare nou infiintate sau in cele din judetul in care au domiciliul, a spus ministrul sanatatii.

Stirileprotv.ro,

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: