"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Noua lege a educatiei incepe sa produca primele efecte chiar de saptamana viitoare. Asta inseamna ca, pana atunci, din universitati ar trebui exmatriculat… nepotismul.

Concret: tatal nu mai poate fi directorul fiului, fiicei, nurorii sau ginerelui si tot asa pana la gradul 3 de rudenie. Altfel, universitatea ramane fara finantare.

Senatul Universitatii Aurel Vlaicu din Arad, unde predau cel putin trei familii, trebuie sa gaseasca repede solutii. Chiar rectorul Lizica Mihuta o are in subordine pe nora sa, Bianca.

La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi, vestita este familia Avarvarei, in care fostul rector Ioan a fost pe rand seful sotiei Teona, al fiului Bogdan si al fiicei Catrinel Simona. Actualul rector sustine insa ca problema de incompatibilitate s-a rezolvat pentru ca tatal a iesit la pensie.

La Politehnica Bucuresti parintii sunt cei care si-au adus copiii dupa ei. La Energetica avem tata si fiu, la Inginerie Electrica tata- fiica si tata- fiu, iar la catedra de Fizica, tatal este din nou seful fetei.

 

Noua lege a educatiei spune clar: „persoanele care se afla in relatie de soti, afini si rude pana la gradul al III-lea inclusiv nu pot ocupa concomitent functii, astfel incat unul sa se afle fata de celalalt intr-o pozitie de conducere, control, autoritate sau evaluare institutionala”.

Rectorii trebuie sa gaseasca solutii pana pe 9 februarie. Altfel intervine Corpul de Control.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: