"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Imaginati-va un loc in care nu exista lumina decat de la soare. Unde atunci cand se insereaza nu se aprinde niciun bec, in nicio casa sau pe nicio strada. La noi se spune lipsa de civilizatie, la altii e semn ca nu exista poluare.

insula Sark

Insula Sark, aflata la cateva zeci de kilometri sud de Anglia, a fost desemnata „Prima insula cu cer intunecat din lume”. Si asta pentru ca de aici se pot vedea cel mai bine stelele de pe bolta.

Sark a primit acest titlu dupa ce o comisie s-a deplasat la fata locului. Nici nu era greu, din moment ce insula nu are iluminat stradal, nici drumuri asfaltate si nu exista pe suprafata ei nicio masina.

insula Sark

Miscarea „Cer Intunecat”, dupa cum a devenit cunoscuta in ultimii ani, vrea sa reduca efectele luminii nenaturale asupra mediului si sa reduca si consumul de energie electrica.

Campania a pornit de la astronomii ingrijorati ca in zonele urbane nu se mai vedeau stelele, chiar si cu ajutorul aparaturii speciale. De exemplu, observatorul Griffith din Los Angeles numai poate fi folosit, din cauza smogului din timpul zilei si a poluarii care se imprastie noaptea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: