"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Foto Veronica Craciun Perse Interpreta de muzica populara Veronica Craciun Perse a trecut la cele vesnice ieri, 3 februarie, in urma unui accident vascular cerebral. Solista a facut parte din Ansamblul National Folcloric Transilvania, iar de-a lungul timpului a incantat publicul iubitor de folclor cu numeroase cantece din zona Bihorului.

Veronica Craciun Perse s-a nascut in 12 noiembrie 1961 in localitatea Petreasa, judetul Bihor. A debutat in 1977, la Festivalul Folcloric “Mandru-i cantecu-n Bihor obtinand marele premiu.

Solista s-a stabilit in Baia Mare in urma casatoriei cu Vasile Perse. A fost membra a Ansamblului National Transilavania in perioada 2003-2007. De-a lungul timpului, a participat la festivaluri si concursuri nationale obtinand numeroase premii.

Veronica Craciun a devenit cunoscuta publicului iubitor de folclor autentic si datorita cantarilor bihorene. Printre cantecele sale se numara: “Bihoreana-s bihoreanca”, “Ma cunosc ca-s bihoreanca” si “De la Lapus pan’ la Binis”.

Interpreta s-a facut iubita atat de bihoreni, cat si de baimareni care de multe ori i-au trecut pragul casei, fiind o gazda primitoare mereu cu zambetul pe buze.

“Casa ei era un punct de intalnire pentru toti colegii ei din Baia Mare unde ne sfatuiam si puneam la cale diferite proiecte culturale. Plecarea ei dintre noi a lasat un gol imens, iar publicul spectator si telespectator a pierdut un valoros interpret al cantecului popular romanesc. Ne-au ramas doar cantecele ei, adevarate slagare si amintirile frumoase pe care nu le vom uita niciodata ”, a spus Maria Tripon, colega de cantec in Grupul Folcloric “Flori de cantec romanesc”.

Veronica Craciun Perse va fi inmormantata sambata, 5 februarie de la ora 12.00 in localitatea natala.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: