"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Vezi VIDEO
Autoritatile din comuna maramureseana Ocna Sugatag se afla intr-o situatie cu totul neobisnuita. Intr-unul dintre satele apartinatoare, Breb, o mare parte a gospodarilor a cerut ca omatul sa nu mai fie indepartat de pe drum! Mai mult, locuitorii le-au cerut celor raspunzatori cu deszapezirea sa presare sare si material antiderapant doar pana la intrarea in sat, pentru ca vor sa se poata plimba cu saniile pe ulita.

Cu sania, in BrebCu sania, in Breb

Cu sania, in Brebcu sania, in Breb

Cu sania, in BrebCu sania, in Breb

“De exemplu aicia, daca pune sare, nu putem mere cu sania numai cu strafu’. Da’ avem noroc ca ii om de la noi din sat (n.n. angajatul de la deszapezire) si-i zicem asa: pune sare numa pana aici! De acolo nu mai pune!”, a explicat Vasalie Briciu, un satean iesit cu sania sa transporte balegar. 

Cu sania, in Breb

Printre sateni exista insa si unii care ar vrea sa scape de gheata si de zapada de pe carosabil – pana in centru. “Sa deszapezeasca, ii mai bine de mars, nu luneca caii… Luneci, pici, ii greu. Amu’ nu s-or putea sui pana pe Gutai sa deszapezeasca, batar pana aici, in sat. Pana in centru, macar. In restul satului nu are unde merge, nici nu umbla masini, numai care”, au spus alti doi localnici iesiti cu caruta pe camp.

Unul dintre consilierii locali din Ocna Sugatag a aratat, pentru eMaramures, ca satenii care au masini ar vrea totusi sa vada drumul deszapezit. Tot el a aratat ca autoritatile sunt intre ciocan si nicovala pentru ca nu au cum sa impace pe toata lumea. “Sunt care au sanii si lucreaza numai cu caruta si sania. Acum duc gunoi, au nevoie de zapada si nu is de acord sa deszapezim drumul. Altii, care au masini, sau elevii ce merg la scoala vor acces. Sunt si pentru si contra”, a spus consilierul Dunca Vasile 

Cu sania, in Breb

Un alt ales local, Petru Tiran, a aratat ca, din moment ce in sat localnicii au interzis deszapezirea, e dificil sa contractezi o firma care sa faca lucrari doar in afara locaitatii, pe o jumatate de kilometru de drum care leaga soseaua Cavnic-Barsana de Breb.

“Sunt multe masini si oamenii vor sa se deszapezeasca drumul pana in sat, restul… Acolo e mai important…Oamenii vor sa se deszapezeasca numai pana la intrarea in sat. Problema e ca in zona nu sunt firme si cine a veni din Baia Mare sau din Sighet pentru a deszapezi un kilometru, adica unul dus si unul intors?!”.

Pana una-alta, autoritatile isi pun speranta in vreme si se roaga ca ea sa se imbuneze pentru ca drumul de la Breb sa scape singur de zapada.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: