"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Trupul neinsufletit al IPS Bartolomeu Anania va ramane in Catedrala ortodoxa cel putin doua-trei zile, iar clujenii vor putea veni sa isi ia ramas bun zi si noapte. Data inmormantarii va fi comunicata marti de Preafericitul Patriarh Daniel.

IPS Bartolomeu Anania

De altfel, preaferictul Patriarh Daniel este si conducatorul Mitropioliei Clujului in prezent, conform legii bisericesti.

Trupul neinsufletit al mitropolitului Clujului, IPS Bartolomeu Anania, a fost depus, luni seara, la Catedrala ortodoxa din Piata „Avram Iancu” din Cluj-Napoca, dupa ce o scurta slujba de pomenire a avut loc in curtea Arhiepiscopiei Ortodoxe din municipiu.

Slujba de pomenire, la care au asistat cateva zeci de persoane, a fost oficiata de un sobor de preoti in frunte cu preasfintitul Irineu Bistriteanu, dupa care sicriul cu trupul mitropolitului Bartolomeu a fost depus in Catedrala ortodoxa din Piata „Avram Iancu” din municipiu.

Siciriul va ramane deschis. In catedrala se va putea intra la orice ora, calugarite si preoti vor canta psalmi si vor tine slujbe speciale, timp in care clujenii pot veni sa-si ia adio si sa aduca un ultim omagiu mitropolitului„, a spus Preasfintitul Irineu Bistriteanu,  episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului si Clujului.

Preasfintia sa Irineu a adaugat ca IPS Bartolomeu Anania va fi inmormantat sub Catedrala ortodoxa din Cluj-Napoca in cripa ierarhilor. IPS Bartolomeu a lasat un testament care va fi dat publicitatii cel mai probabil marti.

Este un testament scris din suflet care contine indicatii despre cum sa-i fie dusa mai departe mostenirea spirtituala, respectiv continuarea publicarii operelor sale si de asemenea continuarea activitatii fundatiilor Bartolomeu Anania„, a spus Preasfintitul Irineu Bistriteanu.

Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat intr-o rezerva speciala a Sectiei de Terapie Intensiva din cadrul Clinicii de Chirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a murit luni.

„Cu regret si durere in suflet, dar cu nadejdea in mila si mangaierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului anunța ca in ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19.25, Parintele nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu Anania, si-a inceput calatoria spre Imparatia Cerurilor”, se spune intr-un comunicat dat de Consiliul Eparhial.

„Trupul celui care a fost timp de 18 ani Arhiepiscop al Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolit al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului va fi depus in Catedrala Mitropolitana din Cluj-Napoca, unde toti cei care doresc ii vor putea aduce un ultim omagiu”, se mai arata in comunicat.

IPS Bartolomeu, viata si controversele din jurul sau

Mitropolitul a fost dus la o clinica din Viena, pe 14 ianuarie, dupa ce medicii nostri i-au recomandat un examen cardiologic. Acolo ar fi urmat sa i se faca o interventie de introducere a unei valve arteriale. Operatia nu a mai fost facuta.

Specialistii de la Viena au precizat ca o interventie chirurgicala ar fi fost foarte riscanta din cauza multiplelor suferinte ale pacientului care avea aproape 90 de ani. Mai mult, mitropolitul Clujului si-a exprimat dorinta de a reveni acasa.

Mitropolitul Bartolomeu Anania, adus inapoi in tara. Este in stare critica

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: