"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Inca de la primul cod binar trimis din Puerto Rico in 1974, mesajele noastre catre extraterestri au fost extrem de complicate, poate prea complexe pentru alte civilizatii din Univers.

extraterestri

Astfel, ca sa rezolve aceasta problema complexa, trei astrofizicieni din SUA si Franta elaboreaza un protocol de comunicare cu extraterestrii, astfel incat sa fim siguri ca acestia ne inteleg indiferent de mijloacele tehnice de care dispun.

Acest protocol, numit METI (transmiterea mesajelor catre inteligenta extraterestra), ar contine mai multi factori, printre care: codarea semnalului, lungimea mesajului, continutul acestuia, dar si folosirea unor lungimi de unda de 1.42 GHz sau 4.46 GHz, intalnite frecvent in natura si care sunt usor de captat.

Cei trei astrofizicieni nu sunt primii care propun un protocol standardizat de comunicare cu extraterestrii, insa tot ce s-a conceput pana acum este considerat mult prea „uman” pentru capacitatea de intelegere a unor fiinte total diferite de noi.

Avand in vedere ca nu stim prea multe in legatura cu natura acestor civilizatii (daca exista), trebuie sa crestem sansele de a putea comunica cu ele, intr-o maniera in care sa ne facem, pe cat posibil intelesi”, scrie autorul articolului .

Specialisti catre ONU: Sunt 100 de civilizatii extraterestre. Pregatiti-va!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: