"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Trecand peste durerea mortii singurului lor fiu, care s-a sinucis la doar 14 ani, niste parinti din Iasi au facut un gest mare. Au fost de acord sa ii doneze organele pentru a salva de chinuri alti oameni.

//

operatie

Prelevarea de organe de la cadavre ar salva mult mai multe vieti

Baiatul de clasa a VIII-a era in coma de marti si intrase in moarte cerebrala. Dupa ce s-au sfatuit cu un preot, parintii si-au dat acordul pentru prelevarea rinichilor si a ficatului.

Unul dintre rinichi a ramas la Iasi. In toata Moldova exista 300 de pacienti care asteapta un transplant. Duminica dimineata medicii au gasit sase candidati compatibili pentru transplant. In cele din urma, un pacient de 49 de ani, care face dializa de trei ani, a fost ales. Barbatul este casatorit, are trei copii si face acum a doua facultate.

Donatorul este un adolescent de 14 ani care si-a luat zilele dupa ce a fost prins cand pleca din scoala cu unitate de calculator ascunsa sub haina. A spus ca dorea doar sa copieze acasa niste jocuri si pe urma ar fi adus-o inapoi. Si parintii si profesorii l-au certat. Probabil baiatul, care avea doar note de 9 si 10 si era un copil cuminte, a intrat in panica si a exagerat consecintele gestului sau.

Dascalii sunt consternati. La Iasi, operatia de transplant va incepe in cateva ore.

Echipele de prelevare si coordonatorii Agentiei Nationale de Transplant au ajuns la Spitalul Fundeni cu ficatul si celalalt rinichi, recoltate de la tanarul aflat in moarte cerebrala.

Deja transplantul de ficat a inceput. Cea care va primi ficatul adolescentului este o tanara de 24 de ani, cu insuficienta hepatica. Aceasta astepta de trei ani o astfel de interventie si a avut compatibilitatea cea mai mare.

Urmeaza o noapte grea si pentru echipele de chirurgi care vor realiza transplantul de rinichi. Sunt zece potentiali primitori, iar cel care va avea compatibilitatea cea mai mare va intra in operatie in cursul noptii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: