"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Astronomii rusi, care cerceteaza de ceva vreme activitatea asteroidului Apophis, au dat ziua precisa in care acesta va ajunge pe Pamant.

coliziune

„Apophis se va apropia de Terra la o distanta de 37.000- 38.000 de kilometri, pe 13 aprilie 2029. Cel mai probabil, coliziunea cu Pamantul va fi pe 13 aprilie 2036”, spune profesorul Leonid Sokolov de la Universitatea din St. Petersburg. Cu toate acestea, cercetatorul e de parere ca asteroidul se va dezintegra in particule mici, iar fragmente din el vor continua sa cada pe Terra timp de multi ani. „Scopul nostru este sa luam in considerare mai multe variante si sa dezvoltam mai multe scenarii si planuri de actiune, in functie de rezultatele observatiilor urmatoare asupra lui Apophis”, a continuat Sokolov.

Asteroidul a fost descoperit in 2004 si este considerat cea mai mare amenintare la adresa planetei, desi cercetatorii NASA spun ca ideea unei ciocniri in 2036 ar fi un pic hazardata. Rusii au luat totul in serios insa si ncearca sa previna aceasta coliziune.


Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: