"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Foto Pod Ardusat (c) eMM.roDrumul care face lagatura intre Hideaga si Culoarul Somesului este unul dintre cele mai circulate din Maramures, conform auditului facut de catre autoritatile judetene. Importanta data in statistici acestui tronson nu se reflecta, insa, si in realitate, pentru ca soseaua arata ca dupa razboi, plina de capcane fatale pentru masinile din trafic. Responsabilii cu intretinerea carosabilului ridica din umeri – nu au bani, in timp ce autoritatile locale, care legal nu au dreptul a faca lucrari pe aceasta categorie de drumuri, sunt puse intr-o situatie incredibila: sa astupe pe ascuns gropile de pe artera rutiera si de pe podul din Ardusat. 

Disperate de reclamatiile satenilor, si in special ale celor reveniti din strainatate, care si-au distrus masinile pe drumul judetean, autoritatile din comuna Farcasa au luat o decizie cu totul neobisnuita. Ele au decis sa nu tina cont de lege si asfalteze singure portiunea de pe podul Ardusat si o parte din tronsonul care duce in localitate.

Fara a avea drept de a executa lucrari in respectivul perimetru public, in aceasta iarna, primarul Ioan Stegeran a cumparat ciment si a acoperit cum a putut gropile. El a relatat ca a cerut inainte de toate ajutorul firmelor care sunt in drept sa intervina, dar a fost ignorat.
“Mi s-au intors acasa de sarbatori tinerii din Occident, o facut si 2.000 de kilometri pana aici si si-au distrus masina la un pas de Farcasa. Am sunat la firma ce intretine drumul, dar nu am avut intelegere. Dat fiind ca era intre sarbatori, n-am reusit sa obtin asfalt, deci am pus ciment in gropi”, a punctat Stegeran,

Peticiri pe ascuns in Ardusat
Podul cu pricina nu e pe teritoriul comunei Farcasa, ci pe al vecinilor din Ardusat. Primarul acestei localitati a aratat ca si el s-a vazut nevoit sa peticeasca, fara sa fie voie, drumul judetean, cand a desfasurat lucrari pe drumurile comunale pentru ca, daca nu ar fi facut nimic, in zona ar fi fost dezastru.

„Drumul judetean 193 nu apartine de comuna Ardusat, apartine Consiliului Judetean. Noi am facut sesizari sa remedieze. Am inteles ca banii alocati pentru intretinerea drumurilor au fost insuficienti. Primarul din Farcasa are tot dreptul sa se infurie. Si noi suntem furiosi. Oamenii nu inteleg ca drumul nu apartine de comuna Ardusat si vin cu plangeri la noi la primarie. Am avut recent o firma de asigurari ce a trimis o adresa prin care se solicitau despagubiri. I-am comunicat ca drumul nu apartine de noi”, a spus primarul din Ardusat, Ciprian Rus.

Gropi chiar si la “casa” drumarilor
Strigator la cer este ca asfaltul e distrus chiar si in fata serviciului Drumuri si Poduri care isi desfasoara activitatea la Ardusat si care s-a ocupat de “intretinerea” drumurilor judetene. Sefii de santier din zona fac slalom zilnic printre craterele si hopurile de pe sosea, dar acest inconvenient nu pare sa ii deranjeze.

Primarul Ciprian Rus a declarat ca le-a cerut ajutorul responsabililor de la societatea Drumuri si Poduri, aflati la mai putin de o suta de metri de podul Ardusat.

„Am vorbit cu dansii. Chiar in fata sediului lor aveau niste gropi. Au zis ca ei nu pot interveni in zona respectiva pentru ca o alta firma ar trebui sa se ocupe de zona. Asta a fost toata explicatia”, a detaliat primarul. 

In acest moment, se duce incet si cimentul pus “ilegal” in gropile pe soseaua care traverseaza comuna Ardusat si, peste cateva zile, cratele vor reveni, in toata frumusetea lor pe un pod care anul trecut in vara a fost supus unor lucrari de reabilitare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: