"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Foto Colegiul Mihai Eminescu Baia Mare (c) eMaramuresIn jur de 50 de elevi ai Colegiului National ”Mihai Eminescu” din Baia Mare au marcat astazi, 15 ianuarie, aniversarea a 161 de ani de la nasterea patronului lor cultural. Tinerii au facut-o intr-un mod inedit, improvizand o scena chiar pe treptele institutiei de invatamant in care invata de unde au cantat, in ritmuri rock si folk, versurile lui Mihai Eminescu. Pentru a le reaminti baimarenilor de “Luceafar”, elevii au impartit trecatorilor pliante cu informatii si curiozitati despre Eminescu.

“Eminescienii” colegiului baimarean si cativa profesori ai lor au marcat ziua marelui poet, care incepand din acest an coincide si cu Ziua Culturii Nationale. Doi elevi cu talent si voce buna au sustinut un scurt concert in fata liceului, iar apoi colegii lor au incercat sa le aduca aminte baimarenilor importanta zilei.

“Ne-am gandit sa marcam aceatsa zi printr-un proiect care a presupus ca elevii sa coboare in strada si sa semnaleze acest eveniment prin niste fluturasi. Deci, o intalnire directa cu trecatorii. Sa marcam faptul ca Eminescu inca este viu in amintirea noastra mai ales ca suntem «eminescieni», datorita profilului liceului, numele liceului este cel al poetului si ca sa vada publicul ca inca ne procupa pe noi, cei tineri, problema aceasta a literaturii”, a precizat Monica Dana Candea, coordonatorul proiectului.

Foto Colegiul Mihai Eminescu Baia Mare - actiune elevi (c) eMaramuresProfesorii le-au promis elevilor ca ii vor rasplati pentru munca depusa, dar liceenii prezenti la actiune au spus ca au facut-o din placere si ca nu au dorit vreo rasplata pentru implicarea in proiect. “Anul acesta am facut niste curiozitati despre Mihai Eminescu pe care oricine ar trebui sa le stie, deoarece Mihai Eminescu este cel mai mare poet roman”, a spus Marian Sitar, unul dintre liceenii implicati in proiect.

Baimarenii care s-au aflat in zona colegiului baimarean in timpul actiunii si-au incetinit mersul ca sa urmareasca desfasurarea elevilor, iar unii chair au intrat in vorba cu acestia. Despre semnificatia zilei au stitut cu toti, aniversarea lui Eminescu fiind mai cunsocuta decat alte date istorice importante. “Am citit in scoala pentru ca era obligatoriu, dar am citit si de placere pentru ca asemenea poezii era imposibil sa nu le citesti”, a adaugat Ioan Condruc, unul dintre trecatori.

Elevii de la Colegiul ”Eminescu” au impartit pliante tuturor celor care s-au aflat in centrul municipiului la orele diminetii, acestea continand informatii despre viata si opera poetului, prozatorului si jurnalistului roman.

 

sursa emm

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: