"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Algocalminul si alte calmante se vor vinde numai pe reteta! Vezi lista

Lumea medicala trage un semnal de alarma pentru romanii care s-au obisnuit sa inghita cu pumnul pastile recomandate de prieteni, vecini sau internet.

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

 

Toate calmantele pe baza de metamizol, printre care Algocalmin, Quarelin ori Novocalmin nu vor mai putea fi cumparate fara reteta.

Restrictiile intra in vigoare peste doua saptamani. Decizia a fost luata de Agentia Nationala a Medicamentului, dupa ce studii de specialitate au aratat ca substanta activa din aceste calmante, metamizolul, poate duce la aparitia unei boli grave, agranulocitoza. Este vorba de o boala grava care se manifesta prin scaderea celulelor neutrofile din sange si care duce la scaderea imunitatii.

Practic, vorbim de cateva sute de bolnavi depistati la nivel mondial, care au determinat autoritatile medicale sa impuna restrictii de comercializare.

In Romania, exista 13 calmante din categoria celor mai consumate care se afla de ani de zile in topul vanzarilor cu milioane de cutii si care de la 1 februarie incep sa fie vandute pe reteta.

Pentru astfel de cazuri apar recomandarile medicale si restrictiile de consum ori vanzare.

Vorbim despre Algocalmin, Fabocalm, Metamizol Solacium, Algiotop, Algoblock, , Algozone, Alindor, Algoremin, Metamizol Farmacon, Quarelin, Novocalmin, Sintocalmin, Centralgin.

Substanta pe care o au in comun este interzisa deja de 20 de ani in Statele Unite, Marea Britanie, Suedia, Danemarca. Aceste calmante sunt eliberate numai pe baza unei dovezi de la medic si in Austria, Belgia, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Portugalia, Spania si Ungaria.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: