"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Daca nu mai poti recunoaste mirosuri, candva familiare, atunci nu este de bine. Potrivit unui studiu recent, pierderea simtului olfactiv poate fi un semn ca o persoana se apropie de clipa mortii.

Amprentare pe baza de miros

Medicii americani au studiat 1.162 de persoane care nu sufereau de nicio forma de dementa sau de sindromul Parkinson, insa erau trecute de varsta a doua.

Au supus fiecare individ unui test ca sa vada cat de bine poate recunoaste 12 mirosuri cunoscute. Testul a fost repetat la intervale regulate, timp de patru ani si doua luni. In acest interval 321 dintre subiecti au murit.

Cei care au obtinut un punctaj mic, erau, coincidenta sau nu, pe lista celor care s-au stins din viata in maximum un an, doi, de la inceputul cercetarii.

Relatia dintre acuratetea mirosului si riscul de deces a fost stabilita astfel printr-o serie de modele proportionale ajustate dupa varsta, sex, educatie si alte caracteristici.

Potrivit publicatiei Chemical Senses, in care a aparut studiul, riscul decesului este mai mare cu 36% la persoanele cu un miros slab, decat la cele care au acest simt inca activ.
 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: