"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Un barbat in varsta de 38 de ani a supravietuit unei interventii chirurgicale de 13 ore, in cadrul careia i-au fost transplantate nu mai putin de opt organe. Cu alte cuvinte, toate organele gasite din cavitatea abdominala.

operatie

Hong Delong este al doilea barbat din Asia supus unei operatii de o asemenea anvergura. Medicii din Changsha, capitala provinciei Hunan, din centrul Chinei, i-au inlocuit pancreasul, splina, duodenul, intestinele (gros si subtire), stomacul, colonul si apendicele.

Barbatul in varsta de 38 de ani a racit in luna septembrie a anului trecut si, in noiembrie, a ajuns la spital cu dureri abdominale. Acolo, medicii l-au diagnosticat cu tromboza venei porte.

Chirurgul-sef al The Second Xiangya Hospital din cadrul Central China University l-a programat pentru operatie pe data de 31 decembrie.

Costul unei asemenea interventii chirurgicale este estimat la aproximativ 97.756 de dolari, insa Hong Delong a beneficiat de gratuitate, fiind primul transplant de acest fel realizat de spitalul in cauza.

Potrivit declaratiilor sotiei barbatului, la zece zile de la operatie, pacientul este “stabil” si “poate consuma mancare lichida”.

Ce este tromboza venei porte?

Tromboza este un fenomen patologic care consta in formarea unui trombus (cheag sangvin format din fibrina, din globule albe si din plachete) intr-o artera sau intr-o vena.

Atunci cand tromboza afecteaza vena porta, aceasta este fie de origine tumorala, fie infectioasa.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: