"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Auzim de semne de revenire ale economiei, insa greul sigur nu a trecut, mai ales pentru bugetari. Concedierile continua si in 2011 cu cifre de ordinul zecilor de mii. Vor fi trimisi acasa CFR-isti, angajati ai Fiscului si o mare masa de la Interne.

Anul a inceput rau pentru angajatii CFR. In timp ce sefii vorbesc despre rentabilizare, saptamana aceasta se transeaza soarta a 6.000 de salariati de la marfa, calatori si infrastructura.

Sindicalistii au negociat marti la Transporturi, dar au iesit dezarmati.

2011 aduce disponibilizari si la Fisc, unde sefii ANAF au anuntat ca ar putea trimite acasa cel putin cateva sute de oameni, odata cu introducerea sistemului online de depunere a declaratiilor fiscale, sistem care a facut ca multe dintre cozi sa dispara.

Urmeaza disponibilizari si la Ministerul Administratiei si Internelor, unde conducerea vrea sa schimbe masiv structura institutiei. Asadar, austeritate pe linie, dupa un 2010 cu taieri salariale. Un an in care 76.000 de bugetari au ingrosat randurile somerilor.

Si in 2011 vor fi reduse ajutoarele sociale, pensiile vor fi inghetate, iar primele si cel de al 13-lea salariu nu vor mai fi acordate.

Disponibilizarile ar trebui sa continue chiar si in 2012. Guvernantii vor sa scada numarul bugetarilor pana la 900.000. Acum sunt aproape 1,3 milioane de angajati in sistemul de stat.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: