"."REVISTA PRESEI ONLINE ULTIMILE STIRI DE ACTUALITATE","

Ca la noi, la nimenea. In cursul diminetii de astazi, 10 noiembrie, zeci de baimareni au asistat, pe strada Victoriei, la manevrele de “resuscitare” a unui cal chiar in fata unui cabinet veterinar. Animalul a fost dus de proprietar la medic pentru ca racise, iar doctorul i-a injectat un medicament. Calul s-a speriat insa, s-a ridicat in doua picioare si a cazut. Animalul s-a lovit cu capul de bordura si a murit. El a ramas mai bine de doua ore pe trotuar, in ploaie, sub privirile trecatorilor.

  Cal mort pe strada Victoriei (c) eMM.ro

Eveniment iesit din comun in aceasta dimineata, pe strada Victoriei, in apropierea complexului Unic. Un baimarean si-a dus calul la veterinar pentru ca era racit si avea nevoie de tratament. Cum animalul mai primise o injectie asemanatoare si in urma cu o zi, omul nu si-a facut griji. Din nefericire, injectia pe care calul a primit-o chiar pe trotuarul din fata cabinetului i-a fost fatala animalului.

Proprietarul spune, cu lacrimi in ochi, ca a cheltuit numai in ultimele luni 300 lei pentru diferite medicamente pentru a vindeca animalul.

“O mai incercat sa ii de’ doamna doctor ceva sa-si revina, da’ n-o avut cu cine. Amu’ ce fac? Calu-mi valoreaza 18 milioane. Normal ca voi cere despagubiri. Am dat bani sa am un cal sa asigur de mancare la sapte copii. Nu pot sa raman cu paguba asta”, a spus proprietarul.

Cal mort strada Victoriei (c) eMM.ro

De cealalta parte, medicul veterinar spune ca vina nu ii apartine. Admite insa ca trotuarul din fata cabinetului veterinar de pe Victoriei nu era locul potrivit sa faca injectii cabalinelor, insa a fost o exceptie pentru a-i… ajuta pe oameni.

“S-a administrat o injectie intramusculara, probabil s-o fi si speriat, deoarece trecea lumea pe aici pe strada, s-a ridicat in doua picioare, dupa care s-a lovit de bordura si probabil ca lovitura i-a fost fatala. Din moment ce s-a facut si ieri acelasi tratament si nu a avut nicio problema, iar acum calul s-a speriat, nu e vina noastra. Aici nu e cabinet pentru asa ceva, dar i-am facut aici, in strada, pentru a-i ajuta pe oamenii astia”, a spus medicul veterinar Vlad Filip.

Cabinet veterinar Victoriei (c) eMM.ro  Cal mort - strada Victoriei (c) eMM.ro

Medicul Vlad Filip, cat si administratorul cabinetului veterinar, Laura Bondrea, afirma ca nu s-au mai confruntat cu o astfel de situatie, asa ca nu stiu pe cine sa sesizeze.

Potrivit legii, reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare trebuie sa demareze o ancheta pentru a determina modul in care a decedat animalul, urmand ca apoi proprietarul sa il ridice. In ultima instanta, daca acest lucru nu se intampla, lucratorii din cadrul Serviciului Public Ambient Urban (SPAU) sunt nevoiti sa il predea pentru incinerare firmei de profil Protan, cu sediul zonal la Dej, care practica un tarif de 21 eurocenti/kg.

“Prima data DSV identifica proprietarul. Sigur ca este obligatia noastra sa ridicam cadavrele de pe domeniul public, dar daca proprietarul doreste, poate sa valorifice acel cal, cu toate ca este mort, la Gradina Zoologica, ca hrana pentru animalele de acolo”, a explicat Eleonora Ghetie, director SPAU Baia Mare.

Potrivit acesteia, proprietarul calului mort pe strada Victoriei a renuntat la animal, acesta urmand sa fie ridicat de catre un echipaj SPAU. El va ajunge hrana pentru lei si tigri.

Sursa : emm

Reclame

Comments on: "MORT PE TROTUAR – Un cal a cazut mort in mijlocul strazii Victoriei, dupa ce i s-a injectat un medicament impotriva racelii" (1)

  1. […] MORT PE TROTUAR – Un cal a cazut mort in mijlocul strazii Victoriei, dupa ce i s-a injectat un… Wed Nov 10, 2010 18:18 pm Ca la noi, la nimenea. In cursul diminetii de astazi, 10 noiembrie, zeci de baimareni au asistat, pe strada Victoriei, la manevrele de “resuscitare” a unui cal chiar in fata unui cabinet veterinar. Animalul a fost dus de proprietar la medic pentru ca racise, iar doctorul i-a injectat un medicament. Calul s-a speriat insa, s-a […] […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Nor de etichete

%d blogeri au apreciat asta: